Dagen i Lekis

Vi är kreativa, erfarna och öppna för nya förfaringssätt med respekt för traditioner och kontinuitet. Vi respekterar och tar hänsyn till varandra.

Barnet rör på sig varje dag för att lära känna sin egen kropp, för att må bra och lära sig en sund livsstil.

Sång och musik är en del av vardagen. Vi sjunger och leker alla tillsammans eller i smågrupper.

Vi uppmuntrar och ger barnen möjlighet till mycket fri lek, både ute och inne. Vi betonar den fria lekens betydelse.

Vi uppmuntrar barnet att leka med språket och att uttrycka sig verbalt. Barnet stöds att våga prata enskilt och inför grupp.

Dagens program

7.30Lekis öppnar
8.15morgonmål
8.45utevistelse
9.45vi går in
10.00 dagens aktivitet enligt schema
11.00samling i små grupper
11.15lunch
12.00sagostund i små grupper
12.15vila / chilla
12.30fri lek
14.00mellanmål
14.30vi går ut
16.30Lekis stänger

Måltiderna i Lekis

I Lekis tillreder personalen morgon- och mellanmålet och vi använder alltid i mån av möjlighet ekologiska produkter. Vi dricker eko-mjölk och kokar vår gröt av eko-gryn. Frukt, grönsaker och bröd är också för det mesta ekologiska. Den varma lunchmaten som levereras till Lekis varje dag kommer från Fazer Food. Lunchmenyn är variationsrik och vår strävan är att barnen ska bekanta sig med olika maträtter och smaker. Vår lunch är helt vegetarisk 1-2 gånger/vecka.

Matlistan uppdateras varje vecka.

MåndagPasta Bolognese
TisdagSpenatplättar och potatismos